Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye

Hogyan érzik magukat a munkavállalók Magyarországon?

Indul az ország legrégebbi dolgozói elégedettségi kutatása

2018. május 07. - A jövő munkahelye

A munkavállalói élmény áll az Aon Legjobb Munkahely Program 2018-as kutatásának középpontjában. Magyarország legrégebbi, 18. éve induló dolgozói elkötelezettség mérésben ugyanis mindig van egy külön téma, ami kiegészíti a kérdőívet. A témaválasztás nem véletlen: a HR vezetők legnagyobb gondja ugyanis megszerezni, megtartani, és motiválni a munkatársakat. Ehhez pedig élményt kell adni a munkavállalóknak.

hiltis_kollegak.jpg

Itthon évente, kétévente mérik a cégek a munkavállalói élményt. Többek között ez derült ki az Aon Magyarország év eleji, #dolgoznielmeny kutatásából, ahol közel 120 vállalat HR és cégvezetője nyilatkozott 180 000 kolléga munkavállalói élményéről.

A #dolgoznielmeny kutatásunkból kiderült, hogy a résztvevő vállalatok ügyvezetői és HR vezetői fele gondolja azt, hogy vállalatuk számára fontos az egyedi munkavállalói élmény közvetítése. Úgy gondolom, hogy az arány növelésének első lépéseként szükséges mélyebben megértenünk a munkatársakat, hogy lássuk, szerintük mi támogatja igazán az egyedi munkavállalói élmény kialakulását. Ezért most erről is kérdezzük őket az idei dolgozói elkötelezettség kutatásában – mondta György Máté, az Aon Legjobb Munkahely Program projektvezetője.

A 2017-es felmérés szerint a 25 év alatti fiatalok a legkritikusabb munkavállalók, mindössze 55%-uk elkötelezett. Ők könnyen tovább állnak, fontos számukra az önmegvalósítás, szeretnének hasznos munkát végezni a munkahelyükön, kevésbé szeretik a napi feladataikat és úgy érzik, hogy a munkájuk kevésbé illeszkedik a képességeikhez. Kérdés, hogy egy év alatt erre tudtak-e reagálni a vállalatok?

Tavaly magabiztosságukról és csökkenő munkavállalói elkötelezettségükről nyilatkoztak a dolgozók, akik úgy érezték, hogy ha felállnának a munkahelyükről, könnyebben találnának állást. Ez azért is érdekes, mert külföldön, globális szinten 2017-ben két százalékponttal nőtt az elkötelezettség. Vajon idén itthon is érvényesül ez a trend, vagy tovább csökken a dolgozói elkötelezettség?

A tavalyi Legjobb Munkahelyek Program még inkább megerősítette a felsővezetők fontosságát az elkötelezettség alakítása kapcsán. Az eredmények alapján ugyanis azt látjuk, hogy minél jobb az együttműködés a felsővezetői csapaton belül, és meg tudják oldani a felmerülő konfliktusokat, problémákat, annál magasabb a szervezeti elkötelezettség. Ezen kívül az is kiderült a tavalyi kutatásból, hogy a Legjobb Munkahelyek nem csak a felsővezetők megítélésében teljesítenek jobban, hanem munkatársaik úgy gondolják, hogy jobban meg tudják tartani és be tudják vonzani a tehetségeket. Ez annak is köszönhető, hogy a Legjobb Munkahelyeknél 10 munkatársból 8 gondolja úgy, hogy a szervezet erőforrást fordít a rájuk a jövőbeni sikeresség érdekében- mondta György Máté.

Az Aon Legjobb Munkahely Programra már lehet jelentkezni György Máté projektvezetőnél a mate.gyorgy@aon.com email címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovomunkahelye.blog.hu/api/trackback/id/tr3613811798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása