Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

A hétköznapok sodrásában

2018. június 06. - A jövő munkahelye

Saját erőforrásainkkal éppúgy gazdálkodni kell, mint ahogy ezt mi tesszük a ránk bízott vállalatok dolgozóival. Néha hátrébb kell lépni, hogy minél tovább mehessünk előre – vallja Köcse Bálint, aki az egyetemről gyakornokként került az Aon Magyarország elődjéhez több mint 6 évvel ezelőtt. Azóta kipróbált már néhány pozíciót, de további kihívásokra is kész.
ja_te_kkonzolos.jpg

Tovább

Hogyan érzik magukat a munkavállalók Magyarországon?

Indul az ország legrégebbi dolgozói elégedettségi kutatása

A munkavállalói élmény áll az Aon Legjobb Munkahely Program 2018-as kutatásának középpontjában. Magyarország legrégebbi, 18. éve induló dolgozói elkötelezettség mérésben ugyanis mindig van egy külön téma, ami kiegészíti a kérdőívet. A témaválasztás nem véletlen: a HR vezetők legnagyobb gondja ugyanis megszerezni, megtartani, és motiválni a munkatársakat. Ehhez pedig élményt kell adni a munkavállalóknak.

hiltis_kollegak.jpg

Tovább

Egy helyen a barista, a séf és a Gundel palacsinta

Hotelszakma testközelből pályaválasztóknak

Levendulás arckrém anyukának a rossz jegyek fogadására, sütemény díszítés, gundel palacsinta evés, kutakodás von Niedermüller bárónő nyakéke utána a szabaduló szobában, VIP vendégek fogadása, éttermi konyhalátogatás ahogyan még soha sem láttuk. Sok dolguk volt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak a Szakmai Titkaink Éjszakáján, ahol a vendéglátás iránt érdeklődők ismerkedtek egy hotelben fellelhető szakmák sokaságával, interaktív programok segítségével. Volt aki itt döntötte el: vendéglátós lesz.

30703682_10155564259918763_3218114657252278272_n.jpg

Tovább

A "jófej" kollégák és a munkahelyi szabadság megtartó ereje

Mitől lesz valaki elkötelezett a cége felé, és mi motiválja tíz év után is, hogy ugyanott dolgozzon? Segít-e a kiégés ellen évente 5-6 hét, egyhuzamban kivett szabadság? Kürti László, az Aon Magyarország Vezetésfejlesztési Üzletágának vezető tanácsadója tudja a választ.

Diákszervezeti együttműködésnek indult, majd évtizedes munkahelyi elköteleződés lett belőle. A hosszú kapcsolat titka ezúttal is a bizalom és a szabadság.

kurti_2.jpg

Tovább

Így lehet önnek is álomdolgozója

A kolléga, akit sokan irigykedve néznek. Akit mintha valami belső erő hajtana, még többet, még jobbat akar kihozni a munkájából. Mindig vannak ötletei, fejleszti magát, inspirálja társait, újításokkal jön elő, és így viszi előre magát és munkaadóját. Ezzel rengeteg terhet levesz a vezető válláról. Akadnak, akikről messziről látszik, hogy ilyenek. Másokban benne rejlik az attitűd, csak ki kell hozni. De hogyan? Az Aon Magyarország friss kutatásában a személyesen elkötelezett dolgozók jellemzőit és fejlesztési lehetőségeit vizsgálta.
i_love_my_job.jpg

Tovább

Adj élményt a munkavállalóknak!

A jó fizetés már nem elég

Bátorság, kíváncsiság és technológiai jártasság kell egy cégnél ahhoz, hogy minél teljesebb munkavállalói élményt tudjon nyújtani dolgozóinak. Egyre többen ismerik fel ugyanis, hogy nemcsak a kollégáknak, hanem már az állásra pályázóknak is élményt kell nyújtani, és a cégtől távozókkal is érdemes fenntartani a jó kapcsolatot - többek között ez derült ki az Aon Magyarország első hazai munkavállalói élmény kutatásából.

28124347_10155417126913763_902665001_o.jpg

Tovább

Neked mitől élmény a munka?

Jön az első átfogó kutatás

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem stimmel? Hitelesnek kell lenni a munkavállalók előtt. Ehhez pedig az álláshirdetés feladásától a cégből való kilépésig őszintének kell lenni. Sőt, még azután is. Mert a munkavállalók csak azt a céget fogják ajánlani másoknak is, ahol jól érezték magukat. Erről a munkavállalói élményről készít most kutatást Magyarországon először az Aon Hewitt. A kérdőív kitöltését vállalatok Hr vezetőitől várják.

26695535_10155319232018763_1507239373_o.jpg

Tovább

Saját hibákról brutál őszintén

Vallottak a menedzserek az Aon estjén

Még a legjobb munkahelyeken dolgozó vezetők is hibáznak. Az igazán példamutatók azonban elismerik, kijavítják és ezt a mintát adják tovább munkatársaiknak. Az Aon Hewitt Best Employers Failure Lab című est előadói még ennél is messzebbre mentek. A Legjobb Munkahely Felmérés néhány győztese a nyilvánosság elé állva beszélt tévedéseiről, a tanulságokról. Ezeket a hibákat követték el a Vodafone, a Decathlon, a Faulhaber, az Ericsson és az Aon menedzserei.

failiure_lab.jpg

Tovább