Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

Adj élményt a munkavállalóknak!

A jó fizetés már nem elég

2018. február 15. - A jövő munkahelye

Bátorság, kíváncsiság és technológiai jártasság kell egy cégnél ahhoz, hogy minél teljesebb munkavállalói élményt tudjon nyújtani dolgozóinak. Egyre többen ismerik fel ugyanis, hogy nemcsak a kollégáknak, hanem már az állásra pályázóknak is élményt kell nyújtani, és a cégtől távozókkal is érdemes fenntartani a jó kapcsolatot - többek között ez derült ki az Aon Magyarország első hazai munkavállalói élmény kutatásából.

28124347_10155417126913763_902665001_o.jpg

Tovább

Neked mitől élmény a munka?

Jön az első átfogó kutatás

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem stimmel? Hitelesnek kell lenni a munkavállalók előtt. Ehhez pedig az álláshirdetés feladásától a cégből való kilépésig őszintének kell lenni. Sőt, még azután is. Mert a munkavállalók csak azt a céget fogják ajánlani másoknak is, ahol jól érezték magukat. Erről a munkavállalói élményről készít most kutatást Magyarországon először az Aon Hewitt. A kérdőív kitöltését vállalatok Hr vezetőitől várják.

26695535_10155319232018763_1507239373_o.jpg

Tovább

Saját hibákról brutál őszintén

Vallottak a menedzserek az Aon estjén

Még a legjobb munkahelyeken dolgozó vezetők is hibáznak. Az igazán példamutatók azonban elismerik, kijavítják és ezt a mintát adják tovább munkatársaiknak. Az Aon Hewitt Best Employers Failure Lab című est előadói még ennél is messzebbre mentek. A Legjobb Munkahely Felmérés néhány győztese a nyilvánosság elé állva beszélt tévedéseiről, a tanulságokról. Ezeket a hibákat követték el a Vodafone, a Decathlon, a Faulhaber, az Ericsson és az Aon menedzserei.

failiure_lab.jpg

Tovább

Kötetlen munkaidő, külföldi gyakorlat, fizetésemelés, megbecsültség. Jöhet?

A Legjobb Munkahelyek díjátadóján jártunk

Országok között átjárható karrierutak, szabadon választható munkaidő, táppénz kiegészítés,  ösztöndíj pályázat külföldi egyetemekre a munkavállalók gyermekeinek. Csak néhány példa azok közül, amivel a Legjobb Munkahelyek elkötelezetté, elégedetté teszik a kollégáikat. És ki ne szeretne olyan munkahelyen dolgozni, ahol szavazhat a fizetéséről? 95 cég 50 ezer dolgozója válaszolt az Aon Legjobb Munkahely Programban arra a kérdésre, hogy hogyan érzi magát a munkahelyén. A 15 nyertes cég kulissza titkai után kutattunk.

a_nyertesek_1.jpg

Tovább

Kik változtatják meg a munka világát? - World of Work MoonShot 2017

Ki akar ma már 8-4-ig dolgozni? Törzsidőt írni, nemszeretem feladatokkal, szűk mozgástérrel dolgozni? Egyre inkább úgy tűnik, hogy senki. Ez derült ki legalábbis a hétvégi, World of Work Moonshot versenyen, ahova a legkülönbözőbb korú és foglalkozású emberek jöttek el, hogy alapjaiban forgassák fel a munka világát. Erre 24 órájuk volt.

21122413_1544416112290816_2647399772705506660_o.jpg

Tovább

A munka halott. Találjuk fel újra!

Te hogyan dolgoznál szívesen?

 

Utazós munkakörök létrehozása, hogy a világot járva állandó inspirációhoz jusson a munkavállaló, mesterséges intelligencia általi munkaszervezés, co-working lakóházak építése, ahol a munkahely és a lakás is egy helyen van, új munkakörök létrehozása, ahol kötelezően van szellemi, fizikai és kreatív munkafolyamat. Néhány példa a World of Work Moonshot augusztus végi versenyére beérkezett pályázatok közül.  Az ugyanis már biztosan látszik, hogy a munka a XX. századi értelmezésében halott. Találjuk ki újra a munka világát!

2020-ra, vagyis három év múlva az Egyesült Államokban várhatóan a munkaerő 40%-a szabadúszó lesz és ötmillió munkahely szűnik meg a robotizáció hatására. Magyarországon is egyre nagyobb az igény a rugalmas munkavégzésre, ahol nincs kötelező törzsidő és a kollégák maguk választhatják ki, hogy milyen projekten szeretnének dolgozni. Az emberek hosszútávon munkaélményt, nem alkalmazotti státuszt keresnek.

Te hogyan dolgoznál szívesen? Hogyan változtatnád meg a munka világát? Erre várnak választ a World of Work Moonshot verseny kiírói és bármilyen őrültnek, tűnő, nagyívű ötletet be lehet dobni. A formátum egyszerű, küldj egy egy tweet, vagyis maximum 140 karakter hosszúságú szöveget, a www.wowmoonshotbyaon.com weboldalra, amit egy maximum egy perces videoval is kiegészíthetsz. Inspirációnak Veres Rita az Aon Magyarország cégvezetője mondja el egyik moonshot ötletét ebben a videoban.

Design thinking a hr-ben?

Dolgozói élménytervezés a gyakorlatban

A HR korábban folyamatok tervezéséről, fejlesztéséről szólt, ma már azonban a HR szakemberek fókuszában sokkal inkább a munkavállalói élmény áll. Az élmény, amelyet egy munkavállaló akkor él át, amikor állásra jelentkezik, amikor először bemegy a munkahelyére, amikor ott problémákkal szembesül, amikor a főnökére gondol és amikor úgy dönt, máshol folytatja. Az, hogy ez az élmény milyen, hat a dolgozó lojalitására és elkötelezettségére, építheti, de  rombolhatja is a munkáltatói márkát.

19668100_10154822608858763_1627280745_n.jpg

Tovább

Miért jó a Decathlonnál dolgozni?

A kollégák döntenek a fizetésről, munkaidőről, áruházvezetőről

Mitől szexi  az egyik munkahely, a másik nem? A csocsóasztal, a babzsákfotel vagy a céges konditerem tesz vonzóvá egy munkahelyet? Hosszú távon aligha. A 2016-ban győztes Decathlon Magyarország vezetőjét, Pósfai Gábort arról kérdeztük, hogy szerintük mitől elkötelezettek a dolgozóik. Kiderült: nagyon sok döntésbe bevonják a kollégákat. 

Kinek áll a munkahelyi világ?

Hogyan lehet együtt dolgozni teljesen más személyiségjegyű kollégákkal?

Tényleg mindenhova csak a nyitott, barátkozó, csapatjátékos kollégákat várják? Mit tegyünk, ha mi egyszerűen nem tartozunk ebbe a személyiségtípusba? A munkáltatók kiválasztási folyamataiból már nem hiányozhatnak a személyiségünket vizsgáló feladatsorok, melyek eredményeiből messzemenő következtetéseket szűrnek le jövendőbeli munkavállalóikról. Most megmutatjuk nektek, hogy mennyire mások az introvertált és extrovertált típusok a munka frontján. Az, hogy ők hogyan tudnak együtt dolgozni, a mai HR-esek egyik legnagyobb kihívása...

kolleganosfoto.jpg

Tovább

Számolj le a szent tehenekkel!

Négy tanács a jövő vezetőinek a Szilícium völgyből

A robotika és az automatizáció robbanásszerű fejlődésével öt-tíz éven belül drámaian átalakul a munka világa. Az unalmas munkafolyamatokat gépek végzik el és az algoritmusok. Egyre többet dolgozhatunk otthonról, vagy tulajdonképpen bárhonnan, ahol van internet és jelentősen megnő a projektmunkákra szerződő szabadúszók száma is. A legvadabb elképzelések szerint tíz-tizenöt év múlva akár úgy is működhet egy üzem, hogy abban csak az igazgató és egy karbantartó dolgozik a robotokon kívül. Hogyan alakulnak át a mostani  multi cégek és mi lesz a cégvezetőkkel? Hogyan kell alkalmazkodniuk ehhez a megváltozott helyzethez? Négy jó tanács vezetőknek, egyenesen a Szilícium völgyből.

boldogsaag.jpg

 

Tovább