Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

Nemzetközi siker félállásban, kisgyermekes anyaként

2018. szeptember 14. - A jövő munkahelye

Hogyan lehet egy multi cég magyarországi irodájából nemzetközi projekteket vezetni egy kisgyerek mellől, félállásban? Bakos Réka, az Aon Magyarország vezető tanácsadója szerint nem lehetetlen, de rugalmas vezető, támogató kollégák és családi összefogás nélkül nem sikerülne.

_dolgoznielmeny.jpg

Tovább

Juniorok a csapatban

Junior tanácsadók, akik már most a jövő munkaformáját követik. Szabadon dolgozhatnak kávézókból, vagy éppen a Balaton partjáról. Fontos a véleményük, felelős munkát kapnak és teljes bizalmat élveznek a cégen belül. Hogyan lesz valakiből junior tanácsadó, és mi a feladata? És mit csinál egy tanácsadó gyakornok az Aon Magyarország HR Tanácsadási Üzletágánál? Ebből az interjúból megtudod. juniorok2_1.JPG

Tovább

Akik az adatok mögé látnak

Kérdezz-felelek az Aon Magyarország adatelemzőivel

Az adatelemzők nem szürke kockák. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az Aon Magyarország adatelemző csapata, amelynek zenész, hobbi méhész, sörfőző, jógázó és hátizsákos vándorló tagjai munkahelyükön egymást kiegészítve, vállvetve dolgoznak, a mindegyikük számára fontos közös célért: másutt is jó legyen bemenni a munkahelyre. És még élvezik is.
da_vidrafigyelo_s_1.jpg

Tovább

A hétköznapok sodrásában

Saját erőforrásainkkal éppúgy gazdálkodni kell, mint ahogy ezt mi tesszük a ránk bízott vállalatok dolgozóival. Néha hátrébb kell lépni, hogy minél tovább mehessünk előre – vallja Köcse Bálint, aki az egyetemről gyakornokként került az Aon Magyarország elődjéhez több mint 6 évvel ezelőtt. Azóta kipróbált már néhány pozíciót, de további kihívásokra is kész.
ja_te_kkonzolos.jpg

Tovább

Hogyan érzik magukat a munkavállalók Magyarországon?

Indul az ország legrégebbi dolgozói elégedettségi kutatása

A munkavállalói élmény áll az Aon Legjobb Munkahely Program 2018-as kutatásának középpontjában. Magyarország legrégebbi, 18. éve induló dolgozói elkötelezettség mérésben ugyanis mindig van egy külön téma, ami kiegészíti a kérdőívet. A témaválasztás nem véletlen: a HR vezetők legnagyobb gondja ugyanis megszerezni, megtartani, és motiválni a munkatársakat. Ehhez pedig élményt kell adni a munkavállalóknak.

hiltis_kollegak.jpg

Tovább

Egy helyen a barista, a séf és a Gundel palacsinta

Hotelszakma testközelből pályaválasztóknak

Levendulás arckrém anyukának a rossz jegyek fogadására, sütemény díszítés, gundel palacsinta evés, kutakodás von Niedermüller bárónő nyakéke utána a szabaduló szobában, VIP vendégek fogadása, éttermi konyhalátogatás ahogyan még soha sem láttuk. Sok dolguk volt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak a Szakmai Titkaink Éjszakáján, ahol a vendéglátás iránt érdeklődők ismerkedtek egy hotelben fellelhető szakmák sokaságával, interaktív programok segítségével. Volt aki itt döntötte el: vendéglátós lesz.

30703682_10155564259918763_3218114657252278272_n.jpg

Tovább

A "jófej" kollégák és a munkahelyi szabadság megtartó ereje

Mitől lesz valaki elkötelezett a cége felé, és mi motiválja tíz év után is, hogy ugyanott dolgozzon? Segít-e a kiégés ellen évente 5-6 hét, egyhuzamban kivett szabadság? Kürti László, az Aon Magyarország Vezetésfejlesztési Üzletágának vezető tanácsadója tudja a választ.

Diákszervezeti együttműködésnek indult, majd évtizedes munkahelyi elköteleződés lett belőle. A hosszú kapcsolat titka ezúttal is a bizalom és a szabadság.

kurti_2.jpg

Tovább

Így lehet önnek is álomdolgozója

A kolléga, akit sokan irigykedve néznek. Akit mintha valami belső erő hajtana, még többet, még jobbat akar kihozni a munkájából. Mindig vannak ötletei, fejleszti magát, inspirálja társait, újításokkal jön elő, és így viszi előre magát és munkaadóját. Ezzel rengeteg terhet levesz a vezető válláról. Akadnak, akikről messziről látszik, hogy ilyenek. Másokban benne rejlik az attitűd, csak ki kell hozni. De hogyan? Az Aon Magyarország friss kutatásában a személyesen elkötelezett dolgozók jellemzőit és fejlesztési lehetőségeit vizsgálta.
i_love_my_job.jpg

Tovább