Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye

Bizalmat épít a skandináv gondolkodásmód

Összetartás, odafigyelés egymásra, biztos karrierút, támogató vezetők – többek között ezért lett a dolgozók véleménye alapján 2019-ben ismét Legjobb Munkahely a JYSK Magyarország.

2020. január 02. - A jövő munkahelye

jysk_a_csapat_27_1.jpgA cég erős, eredményorientált közösséget épít, amelynek alapkövei az őszinteség, a rugalmasság és a bizalom. Másodjára kapták meg a Legjobb Munkahely Díjat. Nyeste Ágnes, a JYSK Magyarország HR managere válaszolt kérdéseinkre.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy második alkalommal vehetjük át a díjat, a kiváló eredmény mellett a visszajelzés is nagyon fontos a dolgozóink részéről. Ez mindenki sikere, mind a 800 dolgozó erőfeszítése benne van függetlenül attól, hogy a központban, vagy az áruházakban dolgozik.

Visszaigazolás arra vonatkozóan, hogy Magyarországon is működik a skandináv vezetési stílus. Elismerés nem csak a vezetés számára, de minden kollegának, hogy megéri keményen dolgozni. 

Milyen fejlesztéseket eszközöltetek az előző Legjobb Munkahelyek Program tanulságait levonva? 

Változó, a fejlesztések áruházi szinten, individuálisan valósultak meg. 

Mi volt a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program hatása a cégre?

Minden versenytársnak fontos a munkakörnyezet, a megtartás, az Employer Branding külső hatások miatt, bár ez eddig is fontos volt. Nem az utóbbi időben kezdtünk el ezekkel a kérdésekkel kampányszerűen foglalkozni. Ez egy folyamat, ha reagálunk a felmerülő igényekre és tisztán kommunikáljuk a változások hátterét, akkor nagy eséllyel lesz sikeres a szervezet. 

Miben változtatok? Miben mertetek nagyot lépni?

Folytatnunk kell azt a stratégiát amit eddig is alkalmaztunk, vagyis: minél többet visszaadni a dolgozóknak és éreztetni, hogy fontos elemei a szervezetnek. 

Melyik tevékenységnek / változtatásnak volt a legnagyobb pozitív hatása?

Hozd az elkötelezettséged, és mi adjuk a lehetőségeket! – Mi a mindennapokban éljük ezt a dolgozóknak tett ígéretet. Ha valaki hajlandó erőfeszítéseket tenni a saját fejlődése érdekében is, egészen biztosan nem marad rejtve nálunk. 

Fontos az utánpótlás nevelés – az áruházvezetői gyakornoki program, a területi vezetői gyakornoki program. És negyed éves visszajelzési rendszer van a vezető-beosztottak között.

Kinek / Kiknek volt a legnagyobb szerepe / ki vállalt nagy szerepet abban, hogy Legjobb Munkahelyek legyetek?

A területi vezetőké és az áruházvezetőké az elismerés abban a tekintetben, hogy a JYSK irányelveit megfelelően kommunikálják és asszertívan állnak a kollégák felé is. 

Az országos vezetés pedig tiszta, érthető célokat fogalmaz meg, amihez biztosítja az eszközöket is. 

Mi az az egy tanács, amit azoknak adnátok, akik szintén Kincentric Legjobb Munkahelyek szeretnének lenni? 

Kommunikáljon sokat a dolgozókkal és valóban nyitott legyen a munkavállalók felé. 

Szerintetek mi a siker titka?

Az egyik a kommunikáció: meghallgatásra találnak a lentről jövő ötletek is. A területi vezetők és üzletvezetők hozzájárulása a sikerhez elengedhetetlen, hiszen ők menedzselik kiválóan csapataikat a mindennapokban.

Nagyon fontos a felelősségvállalás: a felesleges feszültségektől óvjuk meg a szervezetet azzal, hogy tisztázott, hogy kinek mi a feladata, meddig terjed a hatásköre és mi a fókusz.

Hogyan ünnepeltétek meg, hogy legjobbak lettetek?

Januártól indul a Legjobb Munkahely díj promotálása és az ünneplés is. Minél szélesebb körben szeretnénk promotálni a díjat. Természetesen a munkavállalókkal is tervezünk nagyszabású ünneplést. 

Milyen a jövőbeni terveitek vannak?

Szeretnénk az álláskeresők körében is első helyen lenni, ha kereskedelemről van szó.

 

Fotó: Lakos Gábor

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovomunkahelye.blog.hu/api/trackback/id/tr815386036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása