Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye

Félmaraton és nyelvvizsga: tudatos kismamák az Aonnál

2019. január 16. - A jövő munkahelye

Két kislánnyal bővült tavaly az Aon csapata. Venesz-Kormos Judit a tavalyi #dolgoznielmeny kutatásban még oroszlánrészt vállalt, ma már részmunkaidőben, rugalmas keretek között, otthonról újra dolgozik. Mozgirs Timi többek között az Aon Legjobb Munkahelyek Program csapatának tagjaként köszönt el egy időre az ügyfelektől. 2019-es terveikről kérdeztük őket.

img_e6139.JPG

A babázás előtt Venesz-Kormos Judit nemzetközi vállalatokkal dolgozott együtt abban támogatva őket, hogy jobb munkahelyek legyenek, mindezt a munkavállalói elkötelezettség mérés eszközével.

- Emellett a csapat belső hatékonyságán, vagyis a hatékony projekt teljesítésért voltam felelős. A babázás előtti hónapokban pedig a magyarországi #dolgoznielmeny kutatás egyik vezetője voltam. Visszatérésem óta egész más szerepeket töltök be, ami illeszkedik a jelenlegi életszakaszhoz, vagyis itthonról, részidőben dolgozom.

Mozgirs Timi az Aon Legjobb Munkahelyek program csapatának volt a tagja amikor kismamaként egy időre elköszönt.

- Az account menedzsment mellett az üzletágunk sales controllingját is vittem - mondja.

 

Otthonról is tartják a kapcsolatot a céggel

- Van egy közös csoportunk, ahol szakmai érdekességek, ügyfél élmények, aktualitások pörögnek mindig – kezdi Judit. Így aztán itthonról is részese lehettem a kollégákból alakult zenkar első koncertjének a karácsonyi vacsorán egy élő bejelentkezésen keresztül. Ebben a csoportban követtem távolról az új irodába költözést is. Ezen túl sokat jelentett, hogy Bakos Rékával, a közvetlen vezetőmmel is beszéltünk időnként telefonon, így itthonról is kicsit a csapat részének éreztem magam – mondja Judit.

A zárt informális csatornát Timi is aktívan használja, így egy-egy jól sikerült családi kirándulás képeiről is mindenki értesül.

- Olyan szerencsés vagyok, hogy sokan nem csak a kollégáim, hanem barátaim is, így teljesen jól informált vagyok a történésekről – mondja Timi.
img_6965.JPGTimi és Elza

A nagy váltás. Az élet egy kisbabával

Mozgirs Timinek nem volt egyszerű a várandóssága a folyamatos rosszullétek miatt, így az utolsó 4 hónapban már otthon készült a baba érkezésére.

- Pihentem, csak néha ugrottam be az irodába egy-két feladat kapcsán tudásátadás céljából – kezdi Timi. Hálás voltam érte, hogy ezt így meg tudtuk oldani és a kollégáim minden zokszó nélkül készségesen átvették a feladataimat. Elza 4 hónapos korában kezdtem el "unatkozni". Persze próbálok minél több programot kitalálni - sokat sétálunk például, járunk babás jógára és már összehaverkodtam a környékbeli jó fej anyukákkal, hogy sokat legyünk társaságban. De be kell valljam, teljesen más itthon lenni egy babával, mint az országot járni és HR-esekkel beszélgetni, majd projekteken ötletelni és aztán vezetői csapatokkal együttműködni fejlesztések kapcsán. Hiányoznak az olyan típusú felnőtt interakciók, ami túlmutat a gyerek témán, hiányzik az "agymunka". Most már értem, miért kezd sok anyuka saját vállalkozásba. Ilyenkor van idő ötletelni, megálmodni valamit, és tervezni a jövőt.

Judit az első 3 hónap elteltével érezte úgy, hogy van némi szabad kapacitása.

- Ekkor kezdtünk el babaúszásra és Ringatóra járni. Ezek a programok a heteinket is struktúrálták. Ráadásul nyár következett, ami nagyon gyorsan eltelt a Velencei-tó partján sétákkal, barátokkal, családdal, utazással – mondja Judit.

A közös infocsoport miatt egyikük sem érzi magát elszigetelve a cégtől. Timi már járt bent az új irodában is Elzával, megnézték a baba-mama szobát, beszélgetett a kollégákkal.

- Szuper gesztus volt a csapattól, hogy Elza megszületése után küldtek egy "kis szeretet-csomagot", egy képeslapot személyes üzeneteikkel és egy eredeti Pataky Jani által dizájnolt Aon Baby Hero-s bodyt. Decemberben pedig részt vettünk a céges mikulás rendezvényen és a csapat karácsonyi bulija volt az első esti "kimenőm" :). Ami igazán jól esik, hogy amióta itthon vagyok, gyakran keresnek szakmai kérdésekben is, érzem, hogy kíváncsiak a véleményemre vagy az ötleteimre és nem felejtettek el.
lefh4172.JPG

Judit és Anna

Fokozatos visszatérés a munkába

Venesz-Kormos Judit kislánya fél éves volt, amikor felmerült a visszatérés lehetősége.

- Olyan küldetéssel talált meg a csapat, amit itthonról, rugalmas időben tudok végezni. A férjemmel átbeszéltük a kereteket és úgy döntöttünk, belevágok a heti 8 óra munkába, itthonról. Nagyon értékelem azt a lehetőséget, hogy ilyen rugalmasan, kis óraszámban is tevékeny tudok lenni. Az Európai Unió adatvédelmi szabályozásával foglalkozom, pontosabban a belső működésünk finomhangolása a munkám ezzel a szemlélettel. Mivel ez nem jelent ügyfél találkozókat, így távolról is hatékonyan tudom végezni. Az új évben egy új szerepet is vállaltam, egyelőre ugyanezzel a rugalmassággal, itthonról.

Timi és a csapat december óta gondolkozik együtt a visszatérés lehetséges keretein és a feladatokon.

Tervek és a jövő

Timinek egy régóta halogatott spanyol nyelvvizsga áll a 2019-es céljai között, Juditnak pedig a GDPR ismerete jelentett új tudást.

- Rákattantam a LinkedIn Learningre és most a digitális marketing téma az ami igazán érdekel - ami számomra egy új terület! – mondja Timi.

- A séták során a fényképezőgép kísér el bennünket. Egy nemzetközi kihívás keretében minden héten új témát fotózok a fejlődés jegyében. 2019-re egy félmaraton is helyet kapott a célok között.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovomunkahelye.blog.hu/api/trackback/id/tr114565856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása