Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye

Kulisszatitkok a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program csapatától

Hamarosan itthon is kiderül kik lesznek 2019 Legjobb Munkahelyei.

2019. november 29. - A jövő munkahelye

unnamed_1.jpg

Magyarország legrangosabb munkáltatói elismerésének, az immáron 19 éves Kincentric Legjobb Munkahelyek Program díjainak átadása minden évben meghatározó pillanat számunkra. Az évek során mindannyian dolgoztunk ebben a fantasztikus projektben, különböző feladatkörökben.

 

Az idei évben ők feleltek a program magyarországi megvalósításáért, ami egy egységes, globális módszertan mentén ismeri el a Legjobb Munkahelyeket világszerte és meghatározó szereplő a hiteles dolgozói visszajelzéseken alapuló elkötelezettségmérések terén.

Niki és Marci, tanácsadó gyakornokaink, Zsófi, junior tanácsadónk, Máté adatelemzőnk, Judit, a program szakmai mentora, valamint Eszter, szenior tanácsadónk, a program idei vezetője. A csapatból a lányok és Marci válaszoltak pár kérdésünkre:

Eszter, az idei évben vetted át a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program vezetését. Miben volt más ez az év, mint az előzőek?

Pék Eszter: Tavaly nagykorúvá váltunk, hiszen immáron 19. éve létezik a Legjobb Munkahelyek Program Magyarországon. Ennek megfelelően olyan szándékkal és változásokkal indítottuk útjára ezt az évet, hogy digitális valóságunknak leginkább megfelelő, intuitív és agilis platformmal tudjuk támogatni partnereink adat alapú döntéseit.

Ez a Program ugyanis nem elsősorban az elismerésre fókuszál: egy átfogó szervezeti diagnosztikát készítünk tanácsadói elemzéssel, amely lehetővé teszi, hogy a szervezetek fejlesztését a legpontosabban tudjuk támogatni a jobb üzleti eredmények elérésében, valamint a jobb munkavállalói élménystratégia kialakításában.

Niki, Marci, ti lassan egy éve gyakornokként támogatjátok a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program koordinációját. Milyen érzés Magyarország legrangosabb munkavállalói elismerését jelentő projekt részesének lenni?

Báder Niki: Izgalmas élmény volt bepillantást nyerni megannyi szervezet működésébe az elmúlt év során. Rengeteget tanulhattam munkavállalói élményről, bevonásról és elkötelezésről. Különösen izgalmas számomra azokkal a cégekkel együttműködni, ahol a munkatársakat valóban a szervezet legfontosabb és megbecsült erőforrásának tekintik, és ahol kiemelt fontosságú cél, hogy a kollégák számára is értéket teremtsenek. Szuper, hogy ezeknek a cégeknek a támogatásában lehetünk partnerek.

Jaczkovits Marci: „Fontos, hogy elismerjük és megmutassuk azokat, akik tudatosan sokat tesznek a munkavállalók elégedettségéért és elkötelezettségéért. Számomra hatalmas öröm és fantasztikus érzés, hogy ennek a Programnak a keretében teremthetek értéket. Hiszek abban, hogy minden sikeres cég mögött egy elkötelezett csapat áll, akik megérdemlik, hogy megmutathassák a világnak, milyen jó helyen dolgoznak, milyen jó munkahelyet hoznak létre és alkotnak közösen. Örülök, hogy segíthetjük őket ebben!”

Zsófi, junior tanácsadói sapkád mellett idén a program vezető koordinátori feladatát is megkaptad. Mit jelent ez pontosan?

Novák Zsófi: Elsősorban a koordinátori csapat összefogása a feladatom, az, hogy erős háttércsapatként tudjuk támogatni mind az ügyfeleinket, mint a kollégáinkat, ezáltal egy hidat képezve Programban a szereplők között. A mi csapatunk feladata a Programmal kapcsolatos operatív teendők véghezvitele, kezdve a regisztrációtól egészen az eredményprezentációk előkészítéséig, amelyben a külföldi adatelemző csapatunktól is nagy támogatást kapunk, - velük is tartom a kapcsolatot. 

Judit, az idei programban szakmai mentorként voltál jelen egyéves Anna babád mellől.

Venesz-Kormos Judit: Igen és elképesztően büszke vagyok, mert egy megújult programot egy teljesen friss csapattal vittünk az évben. Éppen ezért a gondos előkészítésnek nagy szerepe volt, hogy év közben olajozottan tudjunk együttműködni. Aztán év közepén ehhez társult az anyavállalat változása és ezzel a Kincentric márka bevezetése: ez magával hozta azt a kihívást, hogy egy 19 éves programot örökítsünk tovább, immáron Kincentric Legjobb Munkahelyek Programként.

A Kincentric Legjobb Munkahelyek Program azért is különleges, mert bár van egy maroknyi csapat, aki koordinál, de a szervezet minden tagjának nagy szerepe van a partnereinkkel való együttműködésben. Hálás vagyok, hogy a Program szakmai mentoraként láttam a csapatot csapattá érni.

Eszter, mik a jövőbeni tervek, mit hoz 2020 a Kincentric Legjobb Munkahelyek Programnak?

Pék Eszter: A 2020-as év elképesztően izgalmas lesz a Legjobb Munkahelyek Program szempontjából, ugyanis 20 éves lesz a program, nem csak Magyarországon, hanem Európában is. Ennek mentén a jövő évben rengeteg új izgalmas dologgal jelentkezünk majd az elmúlt 20 év tapasztalatából.

Ami nem változik, hogy partnereink a jövőben is úgy tekinthetnek a Kincentric Legjobb Munkahelyek Programjára, mint a leghitelesebb munkáltatói elismerést adó lehetőségre.
Azért fogalmazok így, mert a Legjobb Munkahelyek Program nem pusztán egy díj, hanem egy olyan komplex szervezet fejlesztési út első lépcsője, amelyben tükörbe nézhetünk, hol tart most a szervezet, hogy állunk az átlaghoz, az iparághoz, a Legjobbakhoz képest, és sokszor ez a benchmark a fejlődés mozgató rugója.

Az idén bevezetett online platformunkat nagy sikert aratott partnereink körében, hiszen lehetőséget ad arra, hogy egy nagyon felhasználó barát formában tudjanak dolgozni az adatokkal, mindenfajta keresztelemzés, saját analízisek készítésével, nézhessenek rá a szervezetükre.

Az erős technológiai háttér mellett kiemelten fontos számunkra, hogy ne csak adatokat adjunk, hanem hogy tanácsadóként a tapasztalatunkkal, tudásunkkal abban segítsük a partnereinket, hogy azokat konkrét változásokba tudják fordítani, mind a vezetők fejlesztésében, mind pedig a munkavállalói élmény stratégiai szintre emelésében, valódi hatást generálva.

Éppen ezért mindig tanulunk, fejlesztjük magunkat, az eszközeinket és a programot, és 2020-ban is szinergiákat teremtünk: a Program 20 éves lesz, és bízunk benne, hogy sok partnerünk lesz része a Legjobb Munkahelyek jubileumi találkozásának.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovomunkahelye.blog.hu/api/trackback/id/tr8915330742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása