Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye

Ötödik alkalommal lett Legjobb Munkahely a Hilti Hungária

Megtalálni az egyensúlyt a szervezetben és folyamatosan új teendőket kijelölni. Ennek is köszönheti a Hilti Hungária, hogy 2011 óta ötödik alkalommal lettek a munkatársak véleménye alapján Kincentric Legjobb Munkahelyek. Mit jelent a díj a cégnek és

2019. december 20. - A jövő munkahelye

kincentric_az_ev_legjobb_munkahelye_lg_022.jpg

Mit jelent számotokra ez a díj?

Nemcsak a vezetőség, hanem munkatársaink is nagyon büszkék arra, hogy 2011 óta már ötödik alkalommal kaptuk meg ezt az elismerést. A Kincentric Legjobb Munkahely logó a munkatársak névjegykártyáján, a digitális aláírásokban, az ügyfeleknek szóló kiadványokban, a Hilti hivatalos levél papírján, valamint a postai borítékon is szerepel. Mindezeken túl természetesen kiemelt szerepet kap a HR Branding, ezért ezt folyamatosan megjelenítjük álláshirdetésekben és karrier oldalunkon is.

Milyen fejlesztéseket kezdeményeztetek az előző Legjobb Munkahelyek Program tanulságait levonva? 

Évente két munkavállalói elégedettség felmérést töltünk ki. Az egyik a Legjobb Munkahely felmérés, a másik pedig a Hilti saját kérdéseivel kiegészített munkavállalói elkötelezettségi felmérés, melyet globális szinten a Kincentric biztosít. Ezért a munkatársi elköteleződés egy folyamatos „utazás”, amely a Hilti kultúrájába már szervesen beépült. 

Minden évben teendőket határozunk meg mind csapatszinten, mind pedig Hilti Hungária szinten. Mi az amiben jók vagyunk, amire tudunk építeni és mi az két-három pont, amiben szeretnénk előrelépni. Az elmúlt években hangsúlyt kapott a diverzitás, a befogadás kérdésköre, a bérezés, a juttatások, valamint az ügyfél elköteleződés kapcsán hatékonyabb belső folyamatok kialakítása és a digitalizáció.

Miben változtatok? Miben mertetek nagyot lépni?

Fontos, hogy megfelelő egyensúlyt találjunk és olyan változásokat is véghez vigyünk a szervezetben, amelyek hosszú távra szólnak, előre lendítik az üzletmenetet még akkor is, ha az elején ez nehézséggel, kihívással jár. Direkt értékesítési modellünkből fakadóan alapvető fontosságú számunkra, hogy az építkezéseken olyan ügyfél találkozókat bonyolítsunk le, ahol az ügyfeleinknek meg tudjuk mutatni a Hilti termékeket és az adott alkalmazás előnyeit. 

Ezért 2018 végén elkezdtük lecserélni a gépkocsi flottánkat olyan gépjárművekre, ahol értékesítőink mindezt egyszerűen és hatékonyan megtehetik. Egy év távlatából elmondható, hogy ezen értékesítő kollégák az értékesítési számok alapján sokkal sikeresebbek a munkájukban, ezért jóval több bónuszt visznek haza. Mindezeken túl a napi munkájukat is sokkal hatékonyabban meg tudják szervezni, tehát kevesebb idő-energia befektetéssel jobb eredményt tudnak elérni. 

Ezért úgy döntöttünk, hogy a gépjármű flottánk lecserélését felgyorsítjuk, és kiterjesztjük az értékesítés egészére 2020 elején.

Mi az az egy tanács, amit adnátok azoknak a cégeknek, akik szintén Legjobb Munkahelyek szeretnének lenni? 

A munkatársi elköteleződés nem szépségverseny. Ez egy folyamat, amiben mindenki részt vesz, és a vezetőség következetesen beépíti azt a vállalat kultúrájába, mindennapjaiba.

Hogyan ünnepeltetek?

A szombati díjátadót követően két napos vállalati rendezvényünk volt, ahol közösen megünnepeltük a 2019 év sikereit, s többek között azt is, hogy újból Legjobb Munkahely lettünk.

Melyek a jövőbeni tervek?

Hiszünk abban, hogy a munkatársi elköteleződés nemcsak a vezetők feladata, s kollégáink sokkal jobban tudják, mi az, amin konkrétan érdemes lenne változtatnunk. Ezért 2020-ban még nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy csapat szinten meghatározott teendőket felsővezetői szintre eszkaláljuk és ezekből válasszunk ki olyan akció pontokat, amelyek kiemelt figyelmet kapnak az év folyamán. Megvalósításukhoz pedig a vezetőség időt és erőforrást biztosít. Mindezeken túl a Hilti anyavállalat vezetésével 2020-ban olyan szemléletváltásnak leszünk részesei, amelyek forradalmasítják a az egyéni fejlődés, erkölcsi elismerés, karriermenedzsment folyamatát. 

A „Moment” néven elkeresztelt új szemlélet, megragadja az adott pillanatot, az itt és most érzést, s arra fókuszál, hogy mi az a munkámban, amiben jó vagyok és mi az amit szeretek csinálni. Ennek támogatására márciusban bevezetésre kerül a „Workday” rendszere.

Fotó: Lakos Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovomunkahelye.blog.hu/api/trackback/id/tr6715359822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása