Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye

Hogyan találd meg a holnap tehetségeit?

2023. április 06. - A jövő munkahelye

Öt sorsfordító tanács, amelyben kódolva a siker kulcsa

 

A munkaerőpiac egy folyamatosan változó környezet, ahol a szervezeteknek világosan látniuk kell, hogy a jövő tehetségeinek megszerzéséhez és a jelenlegiek megtartásához milyen szükséges képességeket, készségeket és gondolkodásmódot kell képviselniük.  A hangsúlyt a tehetséggondozásra és a munkatársak fejlesztésére érdemes helyezni, olyan gyakorlatok és folyamatok kialakításával, amelyek lehetővé teszik az előrehaladást, az innovációt és az üzleti eredmények előmozdítását. Az eligazodás segítése érdekében a Kincentric Magyarország beszélgetéssorozatot indított tehetséggondozásért felelős vezetőkkel és 5 tanácsban fogalmazta meg útmutatását azoknak a vállalatoknak, akik szervezeti átalakításban gondolkodnak.

pexels-michael-burrows-7147720.jpg

Tanács #1: Tedd a céges kultúrát versenyelőnnyé!

A tehetségekért folytatott küzdelem évről évre tovább fokozódik. Az EVP (munkáltatói értékígéret) a szervezet versenyelőnyét jelenti a munkaerőpiacon, főleg, ha nem önmagáért van, hanem a szervezet értékeiben gyökerezik és teljes mértékben hiteles. Az EVP már nem csak a toborzásról és a bevonzásról szól, hanem eszköze a megtartásnak is.

Tanács #2: Alakítsd át céged meglévő tehetségét a szükséges tehetséggé!

A szervezeteknek olyan emberekre van szükségük, akik együttműködőek és agilis módon tudnak dolgozni gyorsan változó környezetben és rendelkeznek a fejlődéshez szükséges képességekkel és készségekkel. Kezd azzal, hogy azonosítod a meglévő alkalmazottak közül kik lennének alkalmasak új szerepekre és lehetőségekre! Ezzel a fajta kreatív hozzáállással átalakíthatod a céges adottságokat azzá, amire valóban szükséged van. 

Tanács #3: Ismerd fel, hogy a “jövőképes” tehetségeknek ugyanilyen vezetőkre van szükségük!

A holnap tehetségeit nem tudod se megszerezni, se megtartani, ha nem összpontosítasz a holnap vezetőire. A szervezeteknek olyan vezetőkre van szükségük, akik rendelkeznek a rugalmasság, az innovatív gondolkodásmód és a változásokra való nyitottság képességével. Fektess be vezetőképzésbe és támogasd a vezetőket azokkal az ösztönzőkkel, eszközökkel, készségekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy empatikussá és befogadóvá váljanak! Így hatékonyan építhetik ki a szervezet ellenálló képességét, inspirálhatják csapataikat és felgyorsíthatják a tehetséggondozást.

#Kincentic Magyarország statisztika: A tehetséggondozásért felelős vezetők 77% -a szerint a vezetők fejlesztése top prioritás.

 

Tanács #4: Tedd a befogadás és sokszínűség alapelveit a szervezet alappilléreivé!

A szervezeteknek prioritásként kell kezelniük a DEI-t (Diversity, equity and inclusion), azaz a befogadás és sokszínűség alapelveit és meglátni benne azt az ajtót, ami az új lehetőségek világára nyit. Minél mélyebben és rétegzettebben integrálódik a DEI a szervezetbe, annál inkább válik a munkahely olyan tisztességes, befogadó, méltányos környezetté, amelyet az emberek nem akarnak elhagyni. Ha a sokszínűség, a méltányosság és a befogadás a szervezeti kultúra alappillérei, akkor a szervezet felgyorsíthatja a tehetségek kibontakozását, növelheti az innovációt, a vállalat jövedelmezőséget és az ügyfélelégedettséget. 

#Kincentic Magyarország statisztika: A vezetők 81% százaléka a DEI-t kritikus üzleti prioritásként értékelte, amely kiemelt fontosságú az igazgatók és a felsővezetők számára is.

 

Tanács #5: Tanuld ki a tehetséggondozás elemzését!

Mivel a digitális átalakulás egyben üzleti prioritás is, a HR-vezetőknek magas szintre kell fejleszteniük a digitális készségeiket. Ahhoz, hogy valóban elérjék a céljaikat, jól kell tudni használni a tehetséggondozó eszközöket, legújabb technológiai vívmányokat.

Ragadd meg a pillanatot! Ahhoz, hogy felgyorsítsd ezeket a folyamatokat, itt az ideje a cselekvésnek. Egyik-másik fenti tanács megfontolása könnyen sorsfordító lehet. Használd ki a lehetőséget, hogy megváltoztasd szervezeted tehetséggondozási folyamatait az üzleti siker érdekében!

 

A cikk eredetije angol nyelven, a Kincentric Global oldalán jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovomunkahelye.blog.hu/api/trackback/id/tr3118096174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása