Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye

Ezek voltak a termelési szektor megújításának legjobb ötletei

Iparági kihívások és válaszok – online meetup sorozat (április 15. - Termelés)

2020. május 22. - A jövő munkahelye

meetup-otletek-blog-02.png

Hogyan tudott felkészülni a termelési szektor a bizonytalan, folyton változó jövőre? Hogyan élik meg a jelent? Milyen jó gyakorlataik vannak, hiszen a termelés a járvány alatt sem állt le. Többek között erről beszélgetett az Iparági kihívások és válaszok című Online Meetup sorozatunk első részében három termelő cég vezetőjével ügyvezetőnk, Uzsák Éva Virág. A beszélgetés után a résztvevők a fizikai dolgozók elkötelezettségének fenntartásáról ötleteltek a megváltozott helyzetben.

A veszélyhelyzet miatt a jövő folyamatosan változik, gyorsan kell alkalmazkodnunk a megváltozott körülményekhez. Sarkadi Lívia, a Partner in Pet Food Csoport HR és jogi igazgatója a gyors reagálás híve, és fontosnak tartja, hogy munkatársaik egészségének megóvása mellett a helyzet lelki feldolgozásában is segítséget nyújtsanak.

Gazsi Zoltán, az Eisberg Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója már rutinos újratervező, hiszen az időjárási kihívások az évek során alaposan megedzették őket. Most is flottul alkalmazkodtak a megváltozott helyzethez, bevezették a házhoz szállítást, lendületben tartva az üzletmenetet, a kollégákkal pedig chat botjukon, Sali Kapitányon keresztül kommunikálnak gyorsan, minden nap.

Kalmár Ákos, a Continental Automotive Hungary Kft. HR vezetője a távolléti munka menedzselésében tett lényeges lépéseket, hiszen ez teljesen más eszköztárat igényel, mint az eddigi. Elindítottak több online tréninget is. A három termelő cég képviselőjével, a jelenről és a jövőről ügyvezetőnk, Uzsák Éva Virág beszélgetett. A meetup rövid verzióját itt nézheti meg:

A beszélgetés után közös gondolkodásra invitáltuk a résztvevőket a be-novative platformjára, ahol a következő kérdésre kerestük közösen a megoldásokat:

Milyen eszközökkel lehet fenntartani és építeni a fizikai dolgozók hosszú távú elkötelezettségét a jelenlegi helyzetben?

Az ötletelés során összesen 64, főként rövid- és középtávon megvalósítható javaslat érkezett, melyek a résztvevők szerint pozitív hatást gyakorolnának a cég életére.

Top3 ötlet a résztvevők értékelése alapján:

1. Vezetői dicséretből sosem elég! Ezekért a gesztusokért nagyon hálásak nemcsak ők, hanem mi mindannyian.

2. Vezetőkkel való folyamatos kapcsolattartás/bevonás döntésekbe, hogy azokat ők megfelelően tudják képviselni a csapataikban.

3. Dolgozói észrevételek fogadása, reagálás.

További információt az ötletekről vagy a beszélgetés hosszabb verzióját a következő e-mail címen kérhet: eszter.pek@kincentric.com

Elindult a Kincentric Globális Munkavállalói Élmény Kutatása! Hogyan változtatta meg a járvány a munkavállalói élményt? Ezt áll az idei kutatás fókuszában. Tavaly 43 ország 23 iparágát képviselte az a több, mint 1300 HR szakember, akik 23 millió munkavállaló élményébe engedtek betekintést. A felmérésben részt vevőkkel elsőként osztjuk meg az eredmények összefoglalóját. Kérjük, csatlakozzék hozzánk! A kitöltési idő: 15 perc. A kutatás linkje: https://msuitelink.com/exresearch2020

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovomunkahelye.blog.hu/api/trackback/id/tr8115711738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása