Ahol szeretik a hétfőt

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye

A középpontban a kollégák állnak

Harmadjára lett Legjobb Munkahely a Provident

2020. január 13. - A jövő munkahelye

kincentric_az_ev_legjobb_munkahelye_lg_19.jpg

Legjobb Munkahelynek lenni egyfajta “munkaadói tükör”: hiszen őszinte képet ad nem csak a jó dolgokról, hanem a fejlesztendő területekről is. Elnyerni a díjat pedig nem csak nagy büszkeség, de a mindennapokban sokat segít a toborzásban is. Az útról és a tervekről Kamarás Zsuzsannát, a Provident régiós HR igazgatóját kérdeztük.

 

Mit jelent számotokra ez a díj?

A Kincentric Legjobb Munkahely díjat 2012 és 2014 után immár harmadszor vehettük át, amire rendkívül büszkék vagyunk. 2018-ban a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban elismerést nyertük el 3 kategóriában az ügyfeleink szavazatai alapján. A Legjobb Munkahely díjat viszont a kollégáink szavazták meg a Providentnek: nagyon nagy öröm számunkra, hogy nem csak az ügyfeleink, de a dolgozóink is érzik, hogy megbecsüljük őket.

Milyen fejlesztéseket hajtottatok végre az előző Legjobb Munkahelyek Program tanulságait levonva? 

Elindítottuk Jól-lét stratégiánkat azzal a céllal, hogy olyan munkahelyi környezetet teremtsünk, ahol nem csak elkötelezettek, de jól is érzik magukat a munkavállalóink.

Mi volt a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program hatása a cégnél?

Egyértelműen látható, hogy a kollégáink rendkívül büszkék arra, hogy az ország „Legjobb Munkahelyén” dolgozhatnak. Ez az élmény egy újabb kapocs, amely összeköti és motiválja a közös célokért dolgozó csapatokat. A Kincentric Legjobb Munkahely díj egyfajta „munkaadói tükör”: nem csak azt tudjuk meg az eredményekből, hogy mely területeken vagyunk jók, hanem azt is, hogy miben szorulunk fejlesztésre. 

A díj elnyerése sokat segít a toborzásban. Szinte minden jelölt, akivel találkozunk az interjúkon tud a díjazásunkról és sokan vannak, akik kifejezetten emiatt pályáznak hozzánk.

Miben változtatok? Miben mertetek nagyot lépni?

Sokkal nagyobb figyelmet fordítunk a munkavállalóinkra, mondhatni Őket állítottuk a középpontba. Vállalati stratégiánk egyik pillérévé tettük a Jól-lét stratégiát, azaz befektetünk a munkavállalóinkba annak érdekében, hogy lojálisak és még elkötelezettebbek legyenek és egyben jól is érezzék magukat a vállalatnál. Egy példa a sok közül: bevezettük az otthoni munkavégzés lehetőségét, mely néhány irodához kötött funkció kivételével, minden munkavállalónk számára elérhető. 

Melyik tevékenységnek / változtatásnak volt a legnagyobb pozitív hatása?

Lojalitás programunk a legnépszerűbb, melynek keretében jól-lét pontokat adunk munkavállalóinknak a vállalatnál eltöltött időt alapul véve és ezeket a pontokat egy belső webshopban tudják beváltani, különféle jól-létet támogató termékekre. 

Kiknek volt a legnagyobb szerepe abban, hogy Legjobb Munkahelyek legyetek?

A vezetőkre rendkívül nagy felelősség hárul abban, hogy egy munkavállaló hogyan érzi magát egy vállalatnál. Azt szokták mondani, hogy egy elkötelezett dolgozó nem a céghez, hanem személyesen a vezetőjéhez ragaszkodik. Ez különösen igaz olyan környezetben, mint a Provident, ahol ambiciózus üzleti célokat tűzünk ki, és a csapatok magas fordulatszámon dolgoznak azért, hogy elérjük őket.

Mi az az egy tanács, amit adnátok azoknak a cégeknek, akik Legjobb Munkahelyek szeretnének lenni? 

Évekkel ezelőtt még időnként előfordult velünk, hogy meglepődünk, amikor egy-egy egyszerű dologgal nagyot sikerült lendítenünk a kollégáink jól-létén. Ma már tudatosan és rendszeresen (évente több alkalommal) megkérdezzük őket, hogy mivel tehetnénk a kedvükre, így a találgatás és meglepetések helyett tudatos stratégia mentén azt nyújthatjuk számukra, amit valójában igényelnek.

Mi szerintetek a Providentnél a siker titka?

A családias légkör, az összetartozás érzése, a közös sikerek megélése és a jó beosztott-vezetői kapcsolatok. 

Mi volt a Legjobb Munkahelyek Program legnagyobb tanulsága?

A munkavállalókra való odafigyelés, a jól-létükbe való befektetés többszörösen megtérül elkötelezett munkában, lojalitásban és természetesen reputációban is.

Hogyan ünnepeltetek?

A Legjobb Munkahely díj átvétele pont egybeesett azzal az időszakkal, amikor a kollégáink szervezeti egységenként közös karácsonyi vacsorákat tartottak. Ezek az alkalmak ideális környezetet kínáltak arra, hogy ünnepélyes keretek között jelentsük be számukra a nagy hírt. Nagy a sikere azoknak a „Legjobb Munkahely” szelfi posztereknek, melyek előtt a kollégáink együtt fényképezkedhetnek, és a kristály trófeát is körbehordozzák a dolgozók hasonló céllal az országban.

Melyek a jövőbeni terveitek?

Adná magát a válasz, hogy a következő években is szeretnénk elnyerni a Kincentric Legjobb Munkahely díjat. Ez jelképes értelemben mindenképp igaz: folyamatosan dolgozunk azon, hogy a kollégáink úgy érezzék, valóban mi vagyunk az ország legjobb munkahelye.

 

Fotó: Lakos Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovomunkahelye.blog.hu/api/trackback/id/tr7415359808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása